четвер, 19 лютого 2015 р.


«Любов до себе, людей, Батьківщини –
запорука успіху та щастя Людини».
Заняття 1-4
«Пізнай себе і ти пізнаєш світ» Сократ.
1.      Права та обов’язки кожного громадянина.
2.      Формування навичок  асертивної  поведінки.
3.      Здоровий спосіб життя.
4.      Любов до Батьківщини.

1.      Права та обов’язки кожного громадянина
Інформаційне повідомлення "Права та обов’язки людини "
Час- 5 хв.
Права людини – це певні можливості особи, що необхідні для її існування та розвитку в певних конкретно - історичних умовах, об’єктивно визначаються досягнутим рівнем розвитку людства і мають бути загальними і рівними для всіх людей. Юридично закріплені права людини забезпечують людині можливість мати, користуватися, розпоряджатися благами, цінностями, свободами в політичній, економічній, культурній та соціальній сферах.
Обов’язки людини – це необхідність дотримуватися певної поведінки, об’єктивно зумовленої конкретно-історичними потребами суспільства, держави, дотримуватись законів України, її Конституції, шанувати її державні символи, сприяти зміцненню її могутності, захищати її, служити в збройних силах України, сумлінно працювати, сплачувати податки і збори, поважати національну гідність інших громадян, їхні законні права і інтереси, піклуватися про виховання дітей, навколишнє середовище, історичні пам’ятки, культурні цінності.
Загальна декларація прав людини була проголошена в Парижі (10 грудня 1949 року) Генеральною Асамблеєю ООН «Як завдання, до виконання якого повинні прагнути всі народи і держави».
Перегляд відео і коментарі до нього!

Учні говорять свою думку від почутого та дають свої коментарі та запитання!

Немає коментарів:

Дописати коментар